Zapečené müsli s červeným ovocem


Normálně jsem propásla post č. 100. Tento je 101. První post bych ale tak úplně nepočítala, takže číslo 100 je vlastně tento :-) Děkuji všem co můj blog čtou, mám velkou radost, že si to nepíšu jen sama pro sebe. Výroba domácího müsli mě stále baví a tak přidávám další recept.
Müsli ve stylu co dům dal. Zužitkovala jsem veškeré zbytky různých semínek, které jsem doma měla. Poměry jednotlivých oříšků a semínek samozřejmě můžete měnit dle toho, co máte doma. Použila jsem kustovnici čínskou, to jsou ty malé červené kousky. Používá se v tradiční čínské medicíně a obsahuje spoustu prospěšných látek. Pomáhá například při vysokém tlaku nebo astmatu. Více si o ní můžete přečíst zde.

Potřebujete:
  • 300 g ovesných vloček
  • 100 g lískových oříšků
  • 80 g mandlí (použila jsem celé, loupané i neloupané)
  • 50 g dýňových semínek
  • 50 g slunečnicových semínek
  • 100 g brusinek
  • 100 g kustovnice čínské
  • 4 lžíce javorového sirupu
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžička vanilkového extraktu
Předehřejte troubu na 190°C a plech vyložte pečícím papírem.
Ve velké míse promíchejte javorový sirup, olej a extrakt. Potom přisypte vločky, oříšky, mandle a semínka. Stěrkou důkladně promíchejte. Všechny části musí být obalené sladkou směsí. Rozložte na plech a dejte péct asi na 10-15 minut. Občas müsli promíchejte, aby se na okrajích nespálilo. Po uplynutí času vytáhněte z trouby a nechte trochu vychladnout. Na závěr promíchejte s brusinkami a Goji. Skladujte v uzavíratelné nádobě. Podávejte s jogurtem, mlékem a čerstvým ovocem, např. s jahodami.

Mangiare squisito...






28.5.13