Domácí vanilkový pudink


Ráda si čas od času vařím pudink. Miluji teplý i studený. Jelikož mě zajímalo, zda v kupovaném a domácím je nějaký rozdíl, pustila jsem se do něj.
Zjistila jsem, že to není žádná věda, stačí pár věcí a úžasný pudink je na světě. Příprava zabere stejnou dobu, jako když vaříte kupovaný. Jen tenhle je bez aromat a barviv. I tak je chuťově naprosto úžasný.
Vylepšila jsem ho ještě lžičkou rumu, kterou jsem přidala na konci. Pokud budete pudink jíst ještě teplý, snižte množství cukru na 1/3 hrnku. Teplý pudink je poměrně sladký, když ale vychladne, sladkost se srazí a už je to akorát.

Na 4 porce potřebujete:
  • 2 a 2/3 hrnku mléka, rozdělené
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1/4 hrnku kukuřičného škrobu
  • 1/4 lžičky soli
  • semínka z 1/2 vanilkového lusku
  • 1 vejce
  • 1 lžičku rumu
Dva hrnky mléka přiveďte téměř k varu.
Ve střední porcelánové misce smíchejte cukr, škrob, sůl a semínka z vanilkového lusku. Postupně přilévejte 2/3 hrnku mléka a míchejte, aby se neutvořily hrudky. Zašlehejte do směsi vajíčko.
Horké mléko přidejte do směsi v misce a stále míchejte. Směs přelijte zpět do kastrůlku a přiveďte k varu. Potom vařte za stálého míchání ještě asi minutu, dokud nezačne směs houstnout. Dochuťte lžičkou rumu. Rozdělte do 4 misek a nechce vychladnout.
Přesuňte na 2 hodiny do ledničky. Podávejte jen tak, nebo s piškoty, ovocem, čím je libo.

Mangaire squisito...

19.5.13