Pizza s mletým masem a pečenou cibulí


Dlouho tu nebyla pizza, tak tady jednu máte. Nápad rozetřít na pizzu omáčku podobnou boloňské považuji za geniální. Stejně tak opečená cibule je úžasná. Na fotce nevím proč, vypadá spálená ale není, jen je vypečená.

Na 1 pizzu budete potřebovat:
  • 1/4 těsta na pizzu
  • 1 červenou cibuli
  • 1 lžíci balzamikového octa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 malou mrkev, nakrájená na drobné kostičky
  • 1 malou cibuli, nakrájená nadrobno
  • 120 g mletého hovězího masa
  • 1 lžičku sušeného oregana
  • 150 g loupaných rajčat z konzervy
  • 4 plátky plísňového sýra (použila jsem sýr dovezený z Belgie)
  • sůl
Troubu předehřejte na 180°C. Červenou cibuli nakrájejte na slabší měsíčky, dejte do nepřilnavého pekáčku, zakápněte lžící oleje a balzamika. Osolte a pečte v troubě asi 30 minut, aby zkaramelizovaly.
Na mírném plameni a druhé lžíci oleje opékejte mrkev, než začne měknout. Potom přidejte cibuli, mleté maso a opečte dohněda. Vlijte rajčata, přidejte sušené oregano a vše svařte na hustou omáčku. Dochuťte solí.
Vyválené těsto na pizzu potřete omáčkou, rozložte na ni plátky sýra a nakonec plátky cibule. Vložte do trouby rozpálené na maximum (pečte nejvíc 8 minut), nebo dejte zamrazit.

Mangiare squisito...











11.5.13