Horká čokoláda se sušenkami


První nápoj, který jsem se rozhodla dát na blog je tahle výborná čokoláda. Není jí mnoho, ale má výraznou čokoládovou chuť a tak se jí nedají vypít kvanta. Ještě aby ne, když do ní potřebujete půl tabulky čokolády a lžíci Nutelly. Je ale výborná a v kombinaci se sušenkami nemá chybu. Není to žádné složité vaření, za chvíli je oboje hotové a můžete si užívat dobrotu. Nápoj jsem zatím na blog žádný nedala, protože nedělám v podstatě žádné speciální. Většinou piju čaj a odpoledne si dám hrnek kávy. Na tom není nic zázračného. Tahle čokoláda si tu ale místo určitě zaslouží.

Na cca 14 sušenek potřebujete:
  • 70 g hladké mouky
  • špetku prášku na pečení
  • 50 g másla
  • 20 g cukru
  • pár kapek vanilkového extraktu
Předehřejte troubu na 180 °C. Plech vyložte papírem na pečení.
Smíchejte ingredience a vytvořte těsto. Vytvarujte z něj válečky o délce asi 4 cm. Rozložte je na plech pár centimetrů od sebe. Pečte 10 minut. Nechte vychladnout.

Na 1 šálek čokolády potřebujete:
  • 250 ml mléka 
  • 1/2 lžíce cukru 
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • 1/2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1/2 lžíce instantní kávy
  • 50 g tmavé čokolády (Lindt 70%), na menší kousky
  • 1 lžici Nutelly
V menším hrnci přiveďte téměř k varu mléko. V malé misce promíchejte kakao, škrob, instantní kávu a cukr. Směs přidejte do mléka a promíchejte. Za občasného míchání vařte 2-3 minuty. Dejte stranou a přidejte Nutellu a tmavou čokoládu a nechte rozpustit. Nalijte do dvou malých šálku a podávejte se sušenkami.

Mangiare squisito...

5.5.13