Nepečený cheesecake s Oreo sušenkami


Jelikož jsem dlouho nechala dortovou formu zahálet, rozhodla jsem se ji trochu oprášit. Miluji pečený cheesecake, jak ale chutná ten nepečený? Rozhodla jsem se to vyzkoušet a musím říci, že se povedl. Chuťově v nich není příliš velký rozdíl. Ten nepečený jen není tak hutný, díky jogurtu. Příprava je úžasně rychlá a jednoduchá, protože odpadají starosti s pečením. Jako u všech podobných dezertů je největší problém je nechat odležet a hned nesníst.

Na cheesecake o průměru 26 cm potřebujete:
  • 360 g Oreo sušenek
  • 60 g másla
  • 300 g bílého jogurtu
  • 3 balení Philadelphie
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • 1 balení jemně mleté želatiny (Dr. Oetker)
  • 150 ml vody
  • 100 g třtinového cukru 
220 g sušenek rozmixujte spolu s rozpuštěným máslem v robotu. Zbytek sušenek nahrubo rozlámejte. Dortovou formu vyložte potravinovou fólií. Sušenkovou směs upěchujte na dno formy a dejte ji zatím do ledničky.
Ve 150 ml vody rozpusťte želatinu a nechte 10 minut nabobtnat. Mezitím promíchejte jogurt, Philadelphii, extrakt a sůl. K želatině přidejte cukr a zahřívejte. Za stálého míchání nechte vařit do rozpuštění cukru. Potom přidejte jednu lžíci jogurtové směsi do želatiny a rozmíchejte. Želatinu nalijte do jogurtové směsi a promíchejte. Přisypte zbytek sušenek. Náplň rozprostřete na sušenkový korpus. Dejte chladit do lednice alespoň na 3 hodiny, nejlépe přes noc. Servírujte jen tak, nebo s oblíbeným ovocem.

Mangiare squisito...

26.5.13