Rizoto s cuketou a vepřovou panenkou


Další recept na rizoto v jarním duchu. Je úžasné tak ho určitě vyzkoušejte.

Na 4 porce potřebujete:
  • 25 g sušených hub namočených ve 200 ml horké vody alespoň 20 minut
  • 50 g másla
  • 1 střední cibule nadrobno
  • 2 stroužky česneku na plátky
  • 1 menší cuketu, nakrájenou na kousky
  • 1,2 l zeleninového vývaru
  • 150 ml bílého vína
  • 300 g rýže na rizoto
  • 40 g parmazán
  • 1 menší vepřovou panenku (cca 300 g)
  • lžíci olivového oleje
  • pár snítek rozmarýnu
Troubu rozehřejte na 200 °C. Na pánvi rozpalte olej a panenku na něm zprudka opečte, aby se maso zatáhlo. Potom ji přesuňte do zapékací misky a dejte s rozmarýnem do trouby péct asi 20-25 minut.
Na půlce másla ve velké pánvi nechte zesklovatět cibulku. Přidejte česnek a cuketu a asi minutu opékejte. Přisypte sušené houby (vodu z nich přidáme k vývaru) a rýži. Chvíli restujte, zalijte bílým vínem a nechte úplně vyvařit.
Po jednotlivých naběračkách přidávejte vroucí vývar, kdy každá naběračka vývaru se musí nejprve vsáknout do rýže. Když je rýže uvařená, vmíchejte zbytek másla a parmazán a můžete podávat. Na rizoto nakrájejte na plátky panenku a nebo ji vmíchejte rovnou do rizota.

Mangiare squisito...

5.6.13