Ovesné sušenky s meruňkami


Také Vám lezou kupované ovesné sušenky krkem? Upečte si je tedy doma. Mají nezaměnitelnou chuť a také víte, co do nich dáváte. Díky medu, mají sušenky úžasnou chuť. Recept můžete různě obměňovat podle toho, co máte doma.

Na 30 sušenek potřebujte:
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1 hrnek celozrnné mouky
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka skořice
  • 4 lžíce semínek (slunečnicová, dýňová, sezamová...)
  • 4 lžíce sušených meruněk na menší kousky
  • 130 g másla
  • 3 lžíce medu
  • 2 lžíce horké vody
  • 1 1/2 lžičky sody
Předehřejte troubu na 150°C. Plech vyložte pečícím papírem.
V míse promíchejte vločky, mouku, cukr, extrakt, skořici, semínka a meruňky. V malém kastrůlku rozpusťte máslo s medem. V horké vodě rozmíchejte sodu a přidejte do máslové směsi. Tekutou směs vlijte do sypké a promíchejte. Lžící vytvořte hromádky a dejte péct. Pečte 15-20 minut, dokud nejsou zlaté. Nechte je vychladnout a hurá na ně.
Mangiare squisito...

12.1.13