Těstoviny s pancettou a pečeným česnekem


Pokud použijete čerstvé těstoviny místo sušených, dostane jídlo úplně jinou chuť. V tomto receptu jsem použila poprvé a nemohu si je vynachválit.

Pro 4 osoby potřebujete:
  • 330 g těstovin pappardelle (čerstvé nebo sušené)
  • 250 g pancetty nebo anglické slaniny, na kostičky
  • 1 palice pečeného česneku, vymačkané stroužky
  • 125 ml 12% smetany
  • mořská sůl a pepř
  • hrst hrubě nasekané petrželky
  • jemně strouhaný parmazán
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě dle návodu. Slijte a udržujte v teple.
Na pánvi opečte pancettu aby zezlátla. Pokud pustí příliš tuku, tak jej odeberte, aby jídlo nebylo příliš mastné. Nechte ho tam asi jednu lžíci. Sejměte z plotny a vmíchejte česnek, smetanu, sůl a pepř. Přidejte těstoviny a promíchejte. Na závěr vmíchejte parmazán a petrželku a můžete podávat.

Mangiare squisito...

17.1.13