Polévka z červené čočky s kari


Dle pověr se má jíst na Nový rok čočka, abychom měli peníze. Nabízím recept na úžasnou polévku.
Polévka je jednoduchá a rychlá. Jelikož červená čočka polévku přirozeně zahustí, není potřeba žádná jíška. Konzistencí připomíná spíše kaši, ale i tak je vynikající a stojí za vyzkoušení. Kari ji krásně ochutí.

Na 4 porce potřebujete:
  • 2 lžíce oleje
  • 200 g červené čočky
  • 1 cibuli, nasekanou nadrobno
  • 1 1/2 lžičky kari koření
  • 400 g konzerva sekaných rajčat
  • 850 ml horkého kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • sůl a pepř na dochucení
Ve větším hrnci zahřejte olej a vsypte cibuli. Nechte ji opéct do světle žluté. Přidejte kari koření a promíchejte. Vsypte čočku, přilijte rajčata a horký vývar. Přiveďte k varu. Přiklopte pokličkou a vařte 10 až 12 minut. Podávejte jen tak nebo s pečivem.
Mangiare squisito...

1.1.13