Čokoládové domácí zapečené müsli


Již od školních let ve většině případů snídám müsli nebo ovesnou kaši. Jsem na to tak zvyklá, že jinou snídani si dopřávám v podstatě jen o víkendu. U tohoto typu snídaně, mi vyhovuje rychlá příprava. Postupně jsem se od běžně kupovaného dostala až k Mixit, který objednávám přes internet. Müsli takto zakoupené, je sypké, nezapečené a tedy i zdravější, než běžně prodávané.
Občas mám ale chuť si trochu zahřešit a tak jsem se rozhodla si vyrobit müsli doma. Po tomhle müsli rozhodně nezhubnete, můžu ale zaručit, že si pochutnáte a na ráno se budete těšit.

Na 3 hrníčky müsli potřebujete:
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce mleté kávy
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 1/2 hrnku celých mandlí, nasekaných na hrubo
  • 1 čokoláda 70% kakaa
Předehřejte troubu na 160°C. Plech na pečení vyložte pečícím papírem.
Ve střední misce promíchejte cukr, kávu, olej, extrakt a sůl. Přisypte vločky a mandle. Promíchejte, ať se vločky obalí směsí. Rozprostřete směs na plech s papírem a dejte péct. Pečte 30 - 40 minut a čas od času směs promíchejte a obraťte. Po upečení vmíchejte čokoládu, povolí a krásně obalí vločky. Podávejte s jogurtem a nebo mlékem. Skladujte v uzavřené sklenici.

Mangiare squisito...

28.1.13