Domácí hovězí burgery


Miluji domácí hovězí burgery, které dělá moje drahá polovička. Abyste si mohli taky pochutnat, rozhodli jsme se podělit o recept na tuto dobrotu.
Doporučuji použít hovězí svíčkovou a rozmixovat si ji doma. Burger potom není tolik tučný a maso je krásně šťavnaté. Kupujeme bulky z bramborového těsta, protože se k masu lépe hodí, nemají sladkou chuť jako kupované pečivo na burgery.

Na 4 miniburgery potřebujete:
  • 240 hovězí svíčkové
  • 1 žloutek
  • sůl a pepř
  • 4 plátky čedaru
  • menší cibuli, nakrájenou na kolečka
  • kousek ledového salátu, nakrájený na proužky
  • 4 bulky z bramborového těsta
  • kečup a hořčici
Maso rozmixujte se žloutkem, přidejte sůl a pepř podle chuti. Z masové hmoty vytvarujte 4 placičky. Maso opečte na větší řádně rozpálené pánvi.
Bulky podélně rozkrojte a dejte je řezem dolů také péct na pánev, dokud nejsou křupavé. Přidejte také kolečka cibule. Když jsou všechny části opečené, můžete se pustit do skládání burgeru.
Na spodní půlku dejte trochu hořčice a salát, položte na něj maso, plátek čedaru, pečenou cibuli, kečup a druhou půlku bulky. Úžasná večeře je hotová. Nebojte se burger pořádně zmáčknout. Díky absenci tuku v mase nepoteče prakticky žádná šťáva z burgeru.

Mangiare squisito...

29.1.13