Tipy a triky: Dýňové pyré


Pokud chcete péct nebo vařit z dýňového pyré i mimo sezónu dýní, není nic jednoduššího, než si dýňové pyré vyrobit doma. Je to jednodušší než si myslíte.
Stačí jakoukoliv velikost dýně rozkrojit na polovinu a zbavit semínek. Troubu předehřejte na 180°C.
Půlky dýně dejte na plech vyložený pečícím papírem řezem dolů. Pečte asi hodinu.
Dýni nechte zchladnout, abyste ji udrželi v ruce. Oloupejte ji a nakrájejte na menší kousky. Rozmixujte na pyré.
Vezměte si cedník a mísu hlubokou tak, aby se cedník nedotýkal jejího dna. Pyré dejte do cedníku a do ledničky. Přes noc nechte okapat přebytečnou vodu. Druhý den pyré rozdělte do skleniček. V ledničce vydrží asi týden, v mrazáku několik měsíců.

5.1.13