Krupicová kaše s čokoládou a pomerančem


Zatím si ještě netroufám na vymyšlení vyloženě svého receptu. Při pár pokusech jsem zjistila, že vymyslet recept není úplně jednoduché. Člověk si to na začátku nějak představuje, nicméně konec je zatím u mě podstatně jiný. Ne že by se to nedalo jíst, nicméně to asi není úplně hodno místa na blogu, dokud se to trochu nedopiluje. Spíše upravuji recepty, které někde vyčtu nebo znám, ale i to je snaha, která se cení. Tedy aspoň doufám.
Tentokrát jsem to zkusila s krupicovou kaší, kterou jsem chtěla obohatit o nějakou zajímavou příchuť. Většinou ji známe s kakaem a nebo cukrem a skořicí. Já jsem na radu své drahé polovičky zkombinovala čokoládu a pomeranč, resp. kůru. Nebýt toho, že jsem pokus o pomerančovou omáčku spálila, byla by tam i ta. Nicméně i kůra tomu dodá na zajímavosti a stojí to za vyzkoušení.

Na 2 porce potřebujete:
  • 3 hrnky mléka
  • 6 vrchovatých lžic krupice
  • kousek másla
  • špetku soli
  • lžíci cukru
  • kůru z jednoho pomeranče
  • 1/2 tabulky čokolády na vaření nasekané na hoblinky
V malém hrnci ohřejte mléko. Během vaření přidejte sůl a cukr. Do horkého mléka nasypte krupici a míchejte dokud kaše nezačne houstnout. Když má kaše požadovanou konzistenci, stáhněte z plotýnky a přimíchejte máslo. Rozdělte na talíře, posypte čokoládou a kůrou z pomeranče a můžete podávat.

Mangiare squisito...

25.10.12