Jablkovo-skořicové muffiny


Další recept s jablky a skořicí. Přesně tyhle dvě věci podle mě prostě k podzimu patří, takže si je nemohu odpustit. Přidávání ovoce nebo zeleniny do moučníků mě velmi baví. Těsto je krásně vláčné.

Na 12 muffinů potřebujete:
  • 1/4 hrnku cukru
  • 2 hrnky mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 1/4 hrnku oleje
  • 1 jablko oloupané a nakrájené
  • 1 lžička skořice
Předehřejeme troubu na 200°C.
Ve velké míse smíchejte prosátou mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a skořici. V menší míse promíchejte mléko, olej a jablko. Tekutou směs přidejte do sypké. Rozdělte těsto do formy na muffiny a pečte 20-25 minut. Upečení vyzkoušejte špejlí. Nechte vychladnout. Ano, tuhle pasáž je u nás velmi těžké dodržet:-)

Mangiare squisito...

22.10.12