Sladké tousty s hruškou a skořicí


Musím uznat, že letos si podzim celkem užívám a těším se i na zimu. Vždy mě mrzí, když léto skončí, venku je zima, člověk chodí do práce a z práce za tmy. Letos to je také tak, ale abych si trochu zlepšila náladu, pročítám podzimní a zimní recepty a stále více se na ně těším až je vyzkouším. Na všem špatném si člověk musí najít něco dobrého.
Jablek už tu bylo dost, tak hurá na hrušky! Mám moc ráda zelené hrušky, protože nejsou přeslazené. Tousty s hruškou a skořicí jsou vlastně taková "žemlovka" na cesty.
Oblíbila jsem si toustový chléb Super sandwich od firmy Penam. Je větší než běžný toustový chléb, nepřipéká se a tousty lépe drží pohromadě. Prodává se bílý, celozrnný a tmavý, takže si vybere každý.

Na 5 toustů potřebujete:
  • 10 plátků toustového chleba
  • 1-2 hrušky
  • 2 lžíce cukru
  • skořice dle chuti
  • 2-3 lžíce rozpuštěného másla
Hrušku oloupejte, vykrojte jádřinec a nakrájejte na kostičky. Na pánev vsypte cukr a nechte na mírném ohni trochu zahřát. Přisypte nakrájenou hrušku a asi 7 minut opékejte za občasného míchání.
Zapněte si toustovač, aby se nahřál. Na plátek toustového chleba dejte hruškovou směs, posypte skořicí, přikryjte druhým plátkem chleba a mašlovačkou zlehka pomažte máslem z obou stran. Dejte péct do toustovače a pečte jak jste zvyklí. Hotové tousty nechte trochu vychladnout a podávejte.
Jelikož se mi jich povedlo udělat trochu víc, mohu je doporučit i druhý den jako rychlou, teplou i studenou snídani.

Mangiare squisito...

28.10.12