Špagety Carbonara


Recept jsem trochu upravila a odstranila z něj smetanu. Není to vůbec na škodu. I bez ní je omáčka krásně jemná. Množství másla odhadujte podle tučnosti pancetty. Pokud je více tučná, nemusíte máslo vůbec dávat. Polovinu množství parmazánu je také možné vyměnit za sýr pecorino. Bohužel jsem ho nesehnala, tak jsem použila jen parmazán.

Pro 2 osoby potřebujete:
  • 160 g špaget 
  • kousek másla 
  • 50 g pancetty nakrájené na kostičky 
  • 2 vejce 
  • 1 stroužek česneku 
  • 50 g strouhaného parmazánu 
  • sůl a čerstvě mletý pepř
Do vroucí vody přidejte půl lžičky soli. Když voda začne znovu bublat, vložte do ní špagety. Vařte dle instrukcí na obalu.
Česnek rozmáčkněte plochou stranou nože, aby se uvolnily silice. Na másle opečte pancettu společně s česnekem. Když je pancetta zlatá, česnek vyhoďte a pánev udržujte teplou. Uvařené špagety pomocí kleští na těstoviny přesuňte do pánve. Rozšlehejte vejce s většinou parmazánu. Pánev dejte mimo plotýnku a vaječnou směs do ní nalijte. Těstoviny s vajíčky promíchávejte tak, že budete špagety opatrně zvedat, aby se obalily vajíčkem. Podávejte posypané zbytkem parmazánu a čerstvě mletým pepřem. Můžete doplnit lístky bazalky.

Mangiare squisito...

17.7.12