Francouzské trhy 2012



Letos 12. - 15. července jsem se již potřetí účastnila Francouzských trhů. Jako vždy jejich návštěva opět stála zato.

Před dvěma lety jsem k nim přišla vlastně úplně náhodou během procházky po Praze. Od té doby jsem již s napětím čekala na další ročník, který se konal tentokrát na Kampě, stejně jako letos.
Trh se skládal z 23 stánků se všemi možnými dobrotami. Je vhodné si vzít na trhy větší obnos peněz, jelikož je utratíte ani nebudete vědět jak.

Letos jsem ochutnala poprvé v životě šneky s bylinkami a máslem v jedlé ulitě z těsta. Bylo možné kousek ochutnat přímo u prodejce, případně zakoupit si jeden až pět kusů. Ze začátku jsem měla trochu obavy, ale díky množství bylinek chutnali báječně. Jsem ráda, že pořadatelé zařadili i tuto specialitu, kterou v našich končinách člověk může málokdy ochutnat. Navíc pouze ve větším množství za nemálo peněz. Když je člověk předtím nikdy neměl, těžko si je koupí jen tak.

Z dalších specialit bylo z nabídky možné ochutnat např. mušle vařené v zelenině a bylinkách, slaný koláč se sýrem, šunkou a cibulí, bagetu s klobáskami chipolata, palačinky slané i sladké (neodolala jsem sladké s nugetou a banánem), sýry, klobásky ze sušeného vepřového masa, vína a cidery (měla jsem malinový, hruškový a limetkový s bezinkou).
Atmosféru vůní ze stánků ještě více umocňoval muž s flašinetem hrajícím známé francouzské písně. Bylo to nádherně strávené odpoledne s přáteli v příjemném počasí.





16.7.12