Sušenky z arašídového másla s čokoládou


Miluji domácí sušenky. Mají většinou úplně jinou chuť než kupované a osladíte si je dle své chuti. Na internetu je mraky receptů na sušenky se vším možným. Já jsem si tentokrát vybrala arašídové máslo, které je naprosto úžasné třeba v ovesné kaši, müsli nebo müsli tyčinkách. Musím uznat, že v sušenkách také nemá chybu. Aby tam těch dobrot nebylo málo, je v nich ještě na kousky čokoláda. Sušenky jsou hotové jedna dvě a je jich jen 6, což postačí pro dva lidi ke kávě.

Na 6 sušenek potřebujete:
  • 2 lžíce změklého másla
  • 2 lžíce arašídového másla
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 1/4 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 žloutky
  • 1/4 lžičky sody
  • 1/4 lžičky soli
  • 6 lžic hladké mouky
  • 1/4 hrnku kousků čokolády (použila jsem se 70% kakaa)
Předehřejte troubu na 175°C. Plech vyložte papírem na pečení.
V misce řádně promíchejte máslo, arašídové máslo a cukr. Přidejte vanilkový extrakt, žloutky a promíchejte. Přisypte mouku, sůl a sodu a míchejte, až vznikne hutnější těsto. Nakonec vmíchejte do těsta kousky čokolády. Pomocí lžíce případně rukama tvarujte kuličky o velikosti pinpongového míčku a dávejte je na plech. Mělo by jich vyjít šest. Trochu je rukou rozplácněte a dejte péct do trouby na 15 minut. Sušenky jsou hotové, když okraje začnou zlátnout.
Před podáváním je nechte úplně vychladnout. Horké jsou poměrně křehké a hůře se s nimi manipuluje. Po vychladnutí se krásně zpevní.

Mangiare squisito...

3.10.13