Slané koláčky se žampiony


Výborné slané koláčky, na které Vám stačí jen pár věcí. Opečené žampiony na ricottové směsi mají jemnou chuť. Jarní cibulka dodává koláčkům správný říz.

Na 4 koláčky potřebujete:
  • 1 balení vyváleného listového těsta
  • 1 rozšlehané vejce
  • 10 žampionů na silnější plátky
  • 2 celé stroužky česneku
  • 125 g ricotty
  • 2 jarní cibulky, nakrájené na kolečka
  • 1 lžíci parmazánu + 2 lžíce na posypání
Předehřejte troubu na 190°C.
Rozrolujte vyválené těsto a rozdělte ho na 4 díly. Pomažte rozšlehaným vajíčkem a udělejte ze všech stran 1 cm okraj přeložením okraje těsta dovnitř. Vidličkou okraje zamáčkněte do těsta. a vnitřek propíchejte. Okraje opět pomažte vajíčkem. Dejte péct do trouby na 10 minut.
Upečené korpusy vytáhněte z trouby a stáhněte ji na 175°C. Pokud jsou hodně nafouklé, opatrně propíchněte bubliny a těsto jemně vidličkou stlačte dolů.
Rozehřejte si na pánvi trochu oleje opečte na něm plátky žampionů a polovinu množství jarní cibulky společně s celými stroužky česneku. Česnek vyhoďte.
Zbytek vajíčka promíchejte s ricottou, lžící parmazánu, solí a pepřem. Směsí potřete vnitřek koláčků, nasládejte na ni plátky žampionů a posypte zbytkem parmazánu. Pečte 15 minut.
Podávejte posypané jarní cibulkou.

Mangiare squisito...

18.10.13