Bulky bez hnětení


Jedna z variací na chléb bez hnětení, tentokrát v podobě bochánků. Příprava je opět velmi jednoduchá. Večer připravíte těsto a ráno můžete mít do hodiny čerstvé pečivo k snídani.
Nepotřebujete žádné speciální vybavení, jelikož se bulky pečou na plechu. Použila jsem chlebovou mouku z M&S. Hladká mouka bude fungovat také. Kromě semínek můžete použít také sušené ovoce a oregano vyměnit za skořici.
Recept jsem převzala z blogu Kitchenette.

Na 6 kusů potřebujete:
  • 250 g chlebové mouky
  • 1 lžičku soli
  • 1 lžičku cukru
  • 1 větší špetku koření (např. oregano)
  • 1/8 lžičky instantního droždí
  • 220 ml vlažné vody
  • 1 hrst jemných ovesných vloček
  • 1 hrst semínek dle chuti
Ve větší míse promíchejte mouku, sůl, cukr, koření a instantní droždí. Přilijte vodu a jednou rukou promíchejte, aby se ingredience spojily. Přikryjte fólií a nechte na teplém místě 12 - 18 hodin kynout.
Rozpalte troubu na 250 °C a plech vyložte papírem na pečení.
Vykynuté těsto vyklopte na vál posypaný vrstvou mouky. Roztáhněte do čtverce a dvakrát přehněte. Nechte 15 minut kynout.
Znovu těsto roztáhněte do čtverce a posypte ho vločkami a semínky. Přeložte pravou a levou část těsta do středu. Potom ještě horní a spodní část, aby Vám vznikl čtverec. Nožem ho rozdělte na 6 částí. Z každé vytvarujte bochánek a dejte ho na pečící papír. Plech dejte do trouby a stáhněte teplotu na 220 °C. Pečte 20 - 25 minut dozlatova. Před podáváním nechte vychladnout.

Mangiare squisito...

5.9.13