Paella s chorizem a krevetami


Oldo,
vím, že miluješ moje rizoto. Rychlost s jakou ho sníš a spokojený výraz hovoří za vše. :-) Tentokrát jsem si připravila pro tebe paellu, kterou si myslím oblíbíš stejně jako rizoto. Je jednoduchá a na rozdíl od rizota ji není potřeba tolik hlídat. Rýže se totiž jen dusí spolu s dalšími ingrediencemi.

Na 4 porce potřebuješ:
  • 2 lžíce oleje 
  • 1 střední cibuli, nakrájenou na jemno 
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky 
  • 400g Choriza, na kousky 
  • 1 červenou papriku, nakrájenou na kostičky 
  • 1 1/2 hrnku rýže na paellu (prodává M&S, nebo můžete použít rýži na rizoto) 
  • špetku šafránu 
  • 4 hrnky vroucího kuřecího vývaru 
  • 280 g oloupaných nevařených krevet (M&S) 
  • 2 lžíce petrželky
Ve velké pánvi rozehřej olej a nech na něm asi 5 minut opékat cibuli a česnek. Přidej kousky Choriza a papriky a dál opékej asi 5 minut. Přisyp rýži a opékej dokud není průhledná. Přidej šafrán, který promneš prsty a zalij asi 3/4 množství vývaru. Nahoru vyskládej krevety a přikryj pokličkou nebo alobalem. Na mírném ohni nech dusit asi 15 minut.
Potom odklop a zkontroluj uvaření rýže a množství vývaru. Pokud je rýže ještě tvrdá a vývar se vyvařil, přilij tam další a opět přiklop. Nech dusit dalších 5 minut. Nakonec posyp petrželkou a promíchej. Podávej s kouskem citrónu nebo limetky.

13.1.14