Červená čočka s paprikou a opečenou klobásou


Další ingredience, která se objevuje poslední dobou v receptech čím dál více, je červená čočka. Její hlavní přednosti jsou, že se nemusí namáčet a jelikož nemá slupku, tělo ji lépe dokáže zpracovat. Malou nevýhodou může být, že se bez slupky ji můžete snadněji rozvaří. Proto jsem měla z jídla spíše čočkovou kaši, ale chuť byla výborná i tak. Chtěla jsem ji trochu ozvláštnit a přidáním papriky se mi to myslím povedlo.

Pro 4 osoby potřebujete:
  • 200 g červené čočky
  • cca 600 ml studené vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 papriku na menší kousky
  • 1 střední cibuli nakrájenou na jemno
  • 3 stroužky česneku na plátky
  • 4 klobásy (použila jsem šunkovou od řezníka, kolem kterého chodím domů)
  • čerstvě mletý pepř a sůl
Na mírném ohni nechte v hrnci zesklovatět cibulku, přidejte česnek a chvíli opékejte. Přisypte papriku a opékejte dalších 5 minut. Vsypte čočku a zalijte vodou. Vařte asi 15 minut, dokud čočka nezměkne. Na pánvi na trošce oleje opečte kolečka klobásy. Uvařenou čočku dochuťte solí a pepřem a můžete podávat.

Mangiare squisito...

28.9.12