Špenátový závin


Miluji špenát i listové těsto, proto je kombinace obojího pro mě tak výborná. Díky rychlé přípravě je to ideální večeře, kterou lze podávat teplou i studenou. V pohodě se z něj nají čtyři osoby. Špenátový závin dělá asi každý po svém a trochu jinak. Uvádím tedy, jak ho peču já.

Na 1 závin potřebujete:
  • 1 balení vyváleného listového těsta
  • 400 g listového špenátu
  • 2 stroužky česneku na tenké plátky
  • 150 g slaniny
  • 1 mozzarella na plátky
  • rozšlehané vejce
  • sezamová semínka
  • sůl a pepř
Předehřejte troubu dle údajů na těstě. Těsto vytáhnete z ledničky a nechte chvíli odležet. V cedníku propláchněte špenát. Horkou vodou ho spařte a pomocí lžíce vymačkejte přebytečnou vodu. Těsto rozviňte na plechu a poklaďte střed slaninou. Na ni rozprostřete špenát, plátky česneku a osolte. Nahoru položte plátky mozzarelly. Zabalte jako závin, potřete rozšlehaným vejcem a posypejte sezamovými semínky. Pečte 20 minut a můžete podávat.

Mangiare squisito...

17.9.12