Kefírová buchta


Tahle buchta provázela moje dětství. Vždy jsem se moc těšila, když mamka řekla, že ji bude péct. Měla jsem při pečení jeden z nejdůležitějších úkolů. Vymazat a vysypat pekáč :-) Díky kefíru je buchta krásně nadýchaná a vláčná.

Na jeden plech potřebujete:
  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g cukru
  • 1 lžička sody
  • 6 lžiček kakaa holanského typu
  • 500 ml kefíru
  • 2 vejce
  • 100 ml oleje
  • čokoládová poleva
  • kokos na posypání
Předehřejte troubu na 180 °C. V míse promíchejte sypké ingredience. Přidejte tekuté a opět promíchejte. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech a dejte péct. Pečte dokud špejli po propíchnutí vyjmete čistou. Ve vodní lázni rozehřejte polevu a nalijte na těsto. Rozetřete opatrně nožem do tenké vrstvy a posypte kokosem. Podávejte.

Mangiare squisito...

30.9.12