Kokosové scones


Původní plán byl tyhle krasavce upéct znovu a jen je přefotit. Jenže mi to nedalo a původní kokosovou polevu, která se skládala z hromady cukru a trosky kokosového mléka, jsem chtěla za něco vyměnit. Poleva se mi nepovedla (jak bylo na prvních fotkách vidět). Po přidání hromady cukru byla pořád poměrně tekutá. Na takových druh polev moc nejsem a tak jsem je potřela rozšlehaným vejcem a posypala pár plátky kokosu, což myslím, že byla dobrá volba.
I s těstem se mi podařilo skamarádit. Mimo recept jsem musela přidat ještě další mouku, aby se těsto spojilo a dalo se s ním manipulovat. Také jsem ho asi 5 minut propracovávala a bylo uplně v pohodě.
Inspirováno blogem Pastry Affair.

Na 8 scones potřebujete:
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1/2 hrnku celozrnné mouky
  • 1/2 hrnku cukru
  • 2 lžíce prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/3 hrnku másla, nakrájeného na kostky
  • 1 hrnek plátků kokosu
  • 3/4 hrnku kokosového mléka
  • rozšlehané vejce na potření
  • hrst plátků kokosu na posypání
Předehřejte troubu na 190°C. Dva plechy vyložte papírem na pečení.
Ve větší misce smíchejte mouky, cukr, prášek do pečiva a sůl. Přidejte máslo a zpracujte rukama na konzistenci připomínající drobenku. Přisypte kokos a přilijte kokosové mléko. Vypracujte těsto. Pokud se opravdu hodně lepí, přidejte ještě mouku. Těsto propracujte, až bude vláčné a nebude se lepit.
Těsto rozmačkejte do kola o výšce asi 2,5 cm. Nakrájejte jako koláč na 8 dílů. Pomocí nože je přesuňte na plechy. Dávejte je dále od sebe, protože v troubě trochu nakynou, tak ať z toho nemáte placku. Potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte trochou kokosu. Pečte 16-18 minut. Nechte vychladnout.

Mangiare squisito...

3.2.13