Polévka ze zelené čočky s kari


Tenhle recept vznikl vlastně úplně náhodou. To takhle jednou o víkendu, jsem byla líná jezdit daleko nakoupit a potřebovala jsem uvařit nějaký oběd. Kokosové mléko jsem koupila ve večerce a zbytek jsem měla doma. Uznávám, že po uvaření čočka není moc zelená, ale co se dá dělat. Použila jsem zelenou čočku z M&S. Vaří se o něco déle než červená a také ji není potřeba namáčet. Polévka byla výborná. Jelikož nemusím moc extra pálivá jídla, přidala jsem jen lžičku kari pasty, takže tam byla znát, ale nepálila. Kdo má raději pálivější, může samozřejmě přidat víc.

Na 4 porce potřebujete:
  • 2 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na drobno
  • 1 cibuli, nakrájenou na drobno
  • 1 lžičku zelené kari pasty
  • 5 1/2 hrnku zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 1 1/2 hrnku zelené čočky, propláchtuné
  • 1/2 hrnku kokosového mléka
  • sůl, podle chuti
  • mozzarellu, pokrájenou na kostičky
  • bazalku na posypání
V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm do měkka česnek a cibuli. Přidejte kari pastu a nechte ji rozvonět. Zalijte vývarem a vsypte čočku. Přiveďte k varu, potom stáhněte plamen a nechte bublat 30 - 50 minut. Dokud nebude čočka uvařená. Zalijte kokosovým mlékem a rozmixujte polévku. Záleží na Vás, zda bude úplně hladká a nebo s kousky čočky. Polévku nalijte do misek, dozdobte mozzarellou a bazalkou. Když k polévce přidáte pečivo, máte vydatné hlavní jídlo. Já si ji dala s chlebem.

Mangiare squisito...

7.7.13