Čokoládovo-banánové domácí sušenky


Sušenky jsou úžasně vláčné a po prvním ochutnání poznáte, že obsahují daleko méně cukru než kupované. Díky ovesným vločkám jsou vlastně "dietní".

Na 15-20 sušenek potřebujete:
  • 110 g změklého másla na kostičky
  • 145 g přírodního cukru
  • 1 lžíce Golden Sirupu (koupíte v Marks & Spencer), lze nahradit medem
  • 1 vejce
  • 1 rozmačkaný banán
  • 200 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • 30 g ovesných vloček
  • 50 g tmavé nasekané čokolády
Rozehřejte troubu na 170 °C. Plech vyložte papírem na pečení.
Ve větší míse utřete máslo a cukr do pěny. Přidejte jednu lžíci Golden Sirupu, vejce a banán a promíchejte. V jiné misce smíchejte mouku, vločky a kypřící prášek. Moučnou směs přidejte do tekuté a promíchejte. Nakonec přidejte nasekanou čokoládu. Těsto dejte na 30 minut do ledničky. Lžící dávejte na plech hromádky těsta. Nechávejte mezi sušenkami dostatek místa, protože v troubě se ještě roztečou. Pečte 20-25 minut, dokud nebudou zlaté. Po upečení je nechte při pokojové teplotě vychladnout.
Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

Mangiare squisito...

12.8.12